flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про виконання плану заходів Турійського районного суду Волинської області на 2015 рік щодо реалізації положень закону України "Про засади запобігання і протидію корупції"

01 квітня 2015, 12:03

Інформація

про виконання плану заходів Турійського районного суду Волинської області

на 2015 рік щодо реалізації положень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»

 

Державні службовці та судді Турійського районного суду Волинської області ознайомлені із нормами Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

 

На виконання Законів України «Про засади запобігання і протидії корупції», «Про державну службу», інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру, спрямованих на недопущення проявів корупції серед державних службовців та суддів, у Турійському районному суді Волинської області постійно проводиться робота щодо запобігання проявам корупційних діянь.

 

До планів виробничого навчання з працівниками - державними службовцями суду включаються питання щодо обговорення законодавства про засади запобігання і протидії корупції, здійснюється контроль за наявністю у кожного державного службовця суду затвердженої у встановленому порядку посадової інструкції.

 

Керівником апарату даного суду забезпечується якісне функціонування рубрики «Інформація про виконання вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»» на офіційному веб-сайті Турійського районного суду Волинської області з метою інформування громадськості про розроблені нормативно-правові документи щодо боротьби з корупцією, запобігання її виникненню.

 

В Турійському районному суді Волинської області систематично проводяться апаратні наради з державними службовцями з вивчення Законів України «Про державну службу», «Про засади запобігання і протидії корупції» з метою запобігання корупційним проявам та здійснюється жорсткий контроль за додержанням державними службовцями вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» щодо декларування доходів.

 

Державні службовці даного суду попереджені про спеціальні обмеження, встановлені вищезазначеним Законом, які спрямовані на попередження корупції. Випадків порушення цих обмежень в даному суді не було.

 

Державні службовці - працівники суду та судді Турійського районного суду Волинської області до відповідальності за корупційні діяння та інші правопорушення, пов’язані з корупцією, відповідно до вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» не притягувались, а тому голова суду та керівник апарату суду не вживали заходів до припинення таких діянь.