flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"День відкритих дверей суду" 13 грудня 2011 року

14 грудня 2011, 11:00

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ   

     13 грудня 2011 року, напередодні професійного свята Дня працівників суду, в Турійському районному суді відбувся урочистий захід – «День відкритих дверей суду», на який завітали учні старших класів Навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія».

     Мета даного заходу полягала у сприянні ознайомленню молоді з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду, а також правовій освіті, вихованні у підростаючого покоління поваги до Конституції України, законів України, глибокого усвідомлення взаємозв’язку між діями, правами, обов’язками людини та її громадянською відповідальністю.

     Знайомство з роботою храму правосуддя  розпочалося з холу, де розміщені інформаційні стенди. Саме там школярі змогли побачити, як саме виглядає список справ суддів, що призначені до розгляду, графік прийому громадян як керівництвом Турійського районного суду, так і вищих інстанцій, а також ознайомитися із реквізитами для сплати судового збору та адміністративних штрафів. Діти також оглянули залу судових засідань для кримінальних справ, канцелярію суду, кабінет секретарів судових засідань, приймальню, кабінети суддів та помічників суддів.

     Після цього у залі судових засідань для цивільних справ на учнів та гостей, серед яких були прокурор Турійського району Сергій Веніславський, голова Турійської районної державної адміністрації Олександр Дишлюк, голова Турійської районної ради Ольга Черен, начальник Турійського районного відділу міліції Віктор Цвид, директор Турійського НВК «Школа-гімназія» Оксана Ковальчук та вчителі цього навчального закладу, чекала цікава та більш творча частина заходу. З вітальним словом до присутніх звернулась голова суду Галина Хвіц. Своєю промовою вона зробила екскурс в минуле, розповівши історію створення Турійського районного суду. Також охарактеризувала професію судді та наголосила, що обирати для себе цей шлях чи йти по життю іншим – це особиста справа. Та ким би не стали школярі в житті, який би фах не обрали, слід пам’ятати, що завдання кожного полягає насамперед в справедливому, щирому, шанобливому ставленні одне до одного та в наданні допомоги тим, хто її потребує. 

     Зустріч продовжилася цікавою та корисною бесідою, котра була присвячена організації роботи суду, правилам внутрішнього трудового розпорядку та посадовим інструкціям деяких працівників.

     А потім настав особливий момент зустрічі. І щоб побачити на практиці та в деякій мірі відчути себе учасником судового процесу, найактивніші школярі взяли участь в театралізованому дійстві - «Суд над алкоголем». Після цього всі запрошені переглянули пізнавальний фільм про вплив алкоголю на організм людини.

     На згадку про день відкритих дверей у Турійському районному суді учні отримали подяки з рук голови суду. По закінченні свята прозвучало багато гарних слів вдячності на адресу керівництва та працівників суду від директора НВК «Школа-гімназія» Оксани Ковальчук. Вона зазначила, що такий захід надзвичайно корисний для підростаючого покоління. А самі школярі відмітили, що зараз перебувають в пошуку професії, тому було надзвичайно цікаво побачити роботу суду, оскільки це допоможе тим, хто планує своє майбутнє пов`язати з юриспруденцією.