flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Можливості та переваги електронного суду - учасникам судового процесу

17 жовтня 2013, 17:50

 Як вже повідомлялось на веб-порталі “Судова влада України”, з 01.10.2013 року у учасників судового процесу (фізичних осіб та юридичних осіб) з'явилась можливість отримувати повідомлення про дату та час чергового судового засідання у вигляді SMS-повідомлень на мобільний телефон.

 Переваги такого виду сповіщення вочевидь зрозумілі — оперативність, швідкість, надійність. Ви отримаєте SMS-повідомлення через деякий час після її створення секретарем судового засідання, де б Ви не знаходились на цей момент. Ризик того, що сповіщення не буде доставлено до адресата, набагато менший, ніж при надсиланні повідомлення поштою. Секретар судового засідання зможе проконтролювати факт доставки SMS-повідомлення, і у випадку його неотримання кимось із учасників судового процесу зможе вжити відповідних заходів.

 Якщо Ви зацікавлені в тому, щоб бути оперативно проінформованим про дату та час призначеного судового засідання, - Ви можете використати нові можливості комп'ютерної програми.

 Ця послуга активується за особистої ініціативи учасника процесу. Для оформлення підписки на отримання SMS-повідомлень необхідно звернутися особисто до секретаря судового засідання і підписати відповідну заяву, де зазначити номер мобільного телефону, на який Ви бажаєте отримувати SMS-повідомлення. Це може бути номер будь-якого мобільного оператора України.

 Бланк зазначеної заяви Ви можете знайти та роздрукувати з відповідної сторінки на веб-порталі “Судова влада України”, або за посиланням нижче, внести необхідні відомості та надіслати заяву до суду для подальшого оформлення підписки.

 Підписка оформлюється на ту справу (кримінальне провадження), номер якої Ви зазначили у заяві.

        Громадяни, яким потрібна роздрукована та засвідчена повістка-виклик для пред'явлення за місцем роботи, можуть її оформити окремо, у секретаря судового засідання.



Заявка на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення.